Plameny čeká daleká cesta do Sokolova

Zveřejněno 16.01.2016 | Martin Boček
HC Baník Sokolov SKLH Žďár nad Sázavou
27., sobota 16.1.2016 17:30
HC Baník Sokolov - SKLH Žďár nad Sázavou SOK - ZNS
Po týdnu čeká opět na svěřence Martina Sobotky druholigové utkání. Tentokrát je čeká nejdelší cesta ze všech zápasů, vydají se totiž na led trápícího se Sokolova.

Parta okolo trenéra Jaromíra Carvana prožívá těžký ročník. Po úspěšných letech, kdy Sokolov pravidelně bojoval o účast v 1. lize nastala doba půstu. Baník se momentálně nachází až na 15. místě tabulky se ziskem 24 bodů. Na play - off to určitě stačit nebude a tak bude muset Sokolov vrhnout všechny síly do bojů o udržení. Ovšem s 11 hráči, kteří většinou hrají se vyhrává opravdu těžko. O tom také svědčí poslední tři odehrané zápasy Baníku, které prohráli a vždy o dost. Nejprve se dva dny před štědrým dnem vydali do Tábora, kde čelili výborně hrajícím Kohoutům. Baníku zápas vůbec nevyšel a vracel se domů s debaklem 2:14. Těsně po Novém roce pak sehrál Baník domácí bitvu s Kobrou Praha. I zde odcházeli sokolovští poraženi, tentokrát to ale nebyl tak hrůzný výsledek. Baník prohrál 3:6. V posledním odehraném zápase se Sokolov utkal opět ve venkovním zápase proti ve formě hrajícímu Vrchlabí. Hrálo se poměrně vyrovnané utkání, ale Vrchlabí přeci jenom dokázalo, že je lepším týmem a po právu vyhrálo 3:0. Sokol se tedy vracel opět s prázdnou.

Sokolov získal na pár zápasů v letošní sezoně velikou podporu, Radka Dudu. Ten ale po pár týdnech dostal nabídku z Litvínova, kterou samozřejmě přijal. Velkou posilou pro Baník je ale také návrat útočníka Petra Kukly, který se vrátil z angažmá v Německu. Tým naopak opustila jedna z největších opor, Pavel Kuběna, který šel opačným směrem než Kukla, tedy do Německa.

První vzájemný zápas obou týmů v této sezoně se odehrál koncem října na žďárských Bouchalkách. Oba dva týmy měli v zádech nepovedené předchozí zápasy a tak se čekalo, který z týmů tuto sérii přeruší. Větší chuť po vítězství však přeci jenom ukázaly Plameny, které šli ihned ve čtvrté minutě do vedení. A i když se baníku povedlo srovnat, byl to jediný moment, kdy bylo utkání vyrovnané. Žďár poté začal úřadovat na všech frontách a připsal si nakonec cenné vítězství a především uklidnění na hokejky, když vyhrál v klidu 9:2. Na tento zápas bude chtít parta okolo kapitána Tomáše Smejkala určitě navázat.

Zápas proti Sokolu začíná v sobotu 16.1 v 17:30. Pokud nepojedete osobně Plameny podpořit v daleké cestě za body, můžete sledovat pravidelný onlajn přenos.