Jak starší, tak i mladší dorost budou bojovat na ledě soupeřů, junioři mají volno

Zveřejněno 08.01.2016 | Martin Boček
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – I tento víkend bude ve znamení zápasů mládeže. Junioři si tento víkend odpočinou, ovšem na starší, i mladší dorost čekají dva venkovní zápasy. Starší dorostenci budou bojovat nejprve v pátek na ledě Příbrami. V neděli se vydají do Chrudimi. Na mladší dorost čekají snad ještě těžší zápasy. Ještě dnes se utkají s brněnskou Kometou, o tři dny později hrají proti Českým Budějovicím.

STARŠÍ DOROST

Starší dorostence čekají vůbec první zápasy v letošním roce. V pátek budou bojovat proti Příbrami, která zatím okupuje v tabulce 3. místo, na druhé, kde se nachází právě Žďár, ztrácí pouhé tři body. Plamenům se však proti Příbrami daří, neboť vyhrály oba dva odehrané vzájemné zápasy v letošní sezoně. Nejprve na konci září, v domácím utkání - 4:2. První listopadový den se hrálo v Příbrami, utkání bylo po celou dobu velmi vyrovnané, nicméně z výhry 2:1 po samostatných nájezdech se přeci jenom radoval Žďár. O dva dny později, vyrazí starší dorost směr Chrudim, která je hned za Příbramí tedy na 4. místě. Jak v prvním, tak i ve druhém zápase se dá tedy očekávat velmi vyrovnané utkání. Ovšem i proti Chrudimi se Plamenům daří, 3 výhry ze tří zápasů je skvělá bilance. Vždy však šlo o vyrovnané duely, dvakrát Plameny vyhrály o jedinou branku.

Pátek 8.1 – HC Příbram : SKLH Žďár nad Sázavou 17:00
Neděle 10.1 – HC Chrudim : SKLH Žďár nad Sázavou 11:00

MLADŠÍ DOROST

Mladší dorost pokračuje ve své sérii venkovních zápasů, ale tento týden je čeká jen jedno utkání. Čtvrteční zápas, který se měl hrát v Brně proti Kometě byl odložen na 25.ledna. Po nedělní prohře 0:3 na ledě Mladé Boleslavi se v neděli mladší dorostenci vydají na led dokonce prvního celku tabulky o udržení, kterými jsou České Budějovice a ty chtějí ještě proklouznout do play-off. Poslední vzájemný zápas obou týmů, hraný na Bouchalkách nedopadl pro Plameny příliš dobře. České Budějovice ukázaly, že jim po právu patří 1. místo a vyhrály hladce 6:1. Plameny tak budou chtít odčinit nepovedený zápas a zkusit se porvat o nějaký ten bod.

Neděle 10.1 – HC Motor České Budějovice : SKLH Žďár nad Sázavou 17:00