Závěr? „Neznám na to odpověď…,“ nechápal Petr Štěpánek

Zveřejněno 07.01.2016 | Barbora Hronková
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Ve středu přijelo na žďárské Bouchalky mužstvo z HC Stadion Vrchlabí, aby obhájilo své páté místo v tabulce. To se jim nakonec podařilo i přes hattrick Petra Štěpánka a třígólovému náskoku domácích, který si pracně vybojoval. Soupeř dokázal otočit pro něj nepříznivou situaci a svou velkou ztrátu v posledních minutách dohnat. K zápasu nám více řekl právě nejlepší hráč utkání.

Foto: René Rámiš

První třetinu na góly vyhráli hosté (0:1), ale počet střel a šancí hovořil ve prospěch Žďáru. Ve druhé třetině dostali domácí druhý gól (0:2), ale pak se vzpamatovali a začala jejich pětigólová jízda (5:2). Pak ovšem přišlo něco, co fanoušci a asi ani samotní hráči dlouho nepochopí. V posledních minutách Žďárští odmítli vítězství a doslova jej darovali Vrchlabí. Do konce třetí třetiny stihli totiž hosté dorovnat (6:6), a pak už pro ně nebylo těžké vyhrát v prodloužení (7:6). „Myslím si, že v první třetině jsme měli víc šancí jak soupeř. Ten ale byl schopný dát gól a my ne. Pak to začalo padat, ale ten závěr, to opravdu nevím. Už je to druhý zápas po sobě a neznám na to odpověď,“ okomentoval průběh zápasu Petr Štěpánek.

Byl to právě Petr Štěpánek, kdo započal s rozjezdem Žďárských. V prvních minutách druhé třetiny mu na gól nahrál Luboš Kunstmüller. Svůj první úspěch popsal takto: „To jsem chtěl nahrávat, viděl to asi celý zimní stadion. Pak mi do toho někdo klepnul, takže vlastně to bylo spíše štěstí. Ale tak gól to byl, i takový platí.“

Jak už jsme zmínili na začátku, tím Petrovy gólové úspěchy teprve začaly. Druhou branku dal hned na počátku třetí třetiny a tímto gólem začal budovat budoucí náskok domácích. Michal Kaňka si počkal na Petra a poslal mu svižnou a přesnou přihrávku, kterou pak Štěpánek bez dalšího zpracování mohl odpálit rovnou do brány hostů! A nakonec završil své střelecké daření ještě třetím gólem, který přišel hned potom a potvrdil, že je Petr ve velmi dobré formě. Nakonec nesmíme zapomenout na asistenci u posledního gólu domácích!

Museli jsme podotknout, že se "Štěpovi" letošní sezónu na body hodně daří a dělá přesně to, co se od něj čeká. Střílí parádní góly, má bleskové přihrávky a i komunikace s týmem a jeho celková forma je na špičkové úrovni. „Bylo načase, protože předtím, než jsem se zranil, to moc slavné nebylo. Teď mně to docela padá, ale k čemu mi to je, když tři minuty před koncem vedeme 6:3 a pak prohrajeme 7:6! Góly sice potěší, to neříkám, ale spíš potřebujeme body do tabulky, abychom hráli play off a ne play out,“ podotknul docela výstižně Petr.

Další v řadě už čekají na Žďár připraveny Řisuty, se kterými se minulý zápas Plamenům moc nedařilo. Prohra 3:9 na domácím ledě znamenala velkou potupu, a proto vše pojedou v sobotu napravit. „My tam jedeme určitě vyhrát! Já doufám, že tam navážeme na výkony z play off z minulého roku. I když oni mají lepší mančaft, přesto doufám, že se nám to podaří a že přivezeme tři body. Minulé zápasy jsme ztratili s Táborem dva body a teď jsme znovu o dva přišli. A ono se to kupí a my se chceme v tabulce dostat někam výš,“ dodal nakonec Petr Štěpánek. Rozhodně ale bude Žďár pro Řisuty minimálně nepříjemným soupeřem, protože i přes poslední dva neúspěchy je vidět, jak borci z Vysočiny zlepšili svoji formu, jen je třeba ji vždy udržet celých šedesát minut. Proto jim držme palce!