Po Novém roce pokračujeme, přijede návštěva z Krkonoš

Zveřejněno 05.01.2016 | Ondřej Krásný
SKLH Žďár nad Sázavou HC Stadion Vrchlabí
25., středa 6.1.2016 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Stadion Vrchlabí ZNS - VRC
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Tak jak Plameny zakončily rok 2015 atraktivním a velice napínavým duelem s Táborem, tak velmi podobně načnou ten rok nový. Ve středu přijede na Bouchalky Vrchlabí a opět se dá očekávat tuhý boj a kvalitní podívaná. Plameny mají svému soupeři, co oplácet, jelikož ze zápasu na severu Čech odjížděli v říjnu s prázdnou. Dlouhá pauza bez zápasu se ukončí ve středu bitvou s tradičním soupeřem z Krkonoš v 18 hodin na žďárských Bouchalkách!

VZÁJEMNÉ ZÁPASY

V posledních ročnících proti sobě Plameny a Vrchlabí nastupují poměrně často, v sezóně 2013/2014 se proti sobě postavili dokonce v play-off. Úspěšnější jsou ve vzájemných zápasech žďárští hokejisté, kteří dokázali z posledních 8 duelů zvítězit šestkrát. Z toho se Plameny třikrát radovaly právě ve vyřazovacích bojích, čímž Vrchlabí ukončily před dvěma lety sezónu.

Nicméně poslední dvě vzájemná setkání vyšla lépe Vrchlabí. První body proti Žďáru Stadion vybojoval až v loňské sezóně, kdy o hubeném vítězství týmu z Krkonoš rozhodl jedinou brankou v polovině zápasu Matějka. Domácí střelce tehdy vychytal Neužil. Druhá výhra přišla v letošní sezóně při utkání 8. kola. Vrchlabí na domácím ledě přehrálo Plameny těsně 4:3. V té době ještě hrál na druhé straně barikády v modrém dresu Petr Beneš, který ale už nějakou dobu nastupuje v mateřském klubu na Vysočině.

V letošní sezóně je na tom Vrchlabí lépe i co se týče tabulkového postavení. Tým z Krkonoš má na svém kontě 46 bodů, což je o deset více než mají Plameny a aktuálně okupuje pátou příčku. V útoku jsou však Plameny nebezpečnější, jelikož vstřelily 98 branek a ve středu budou útočit na magickou stovku, Vrchlabí se z branky radovalo v 88 případech.

SOUPEŘI SI PŘED VÁNOCI PROŠLI ROZDÍLNÝM OBDOBÍM

Oba soupeři si přes svátky dopřáli pauzu a tak poslední zápasy odehráli ještě před Vánoci. A oba celky také prožívaly rozdílné formy. Vrchlabí čítalo tři porážky v řadě, z nichž si připsalo jediný bod po prohře 3:2 po prodloužení na ledě Řisut. Následovala domácí porážka s Nymburkem a rok 2015 tým z Krkonoš uzavřel prohrou 2:0 na ledě Kohoutů z Tábora.

To naopak Plameny končily loňský rok s velkou formou, když dokázaly zvítězit čtyřikrát v řadě a zastavila je až v posledním zápase porážka s Táborem po nájezdech. Za zmínku stojí vysoké vítězství 12:3 s Děčínem a také velice důležitá výhra na ledě Nymburku. Tažení žďárských Plamenů zastavil až Tábor, který dotáhl tříbrankové vedení Žďáru a nakonec v nájezdech dokázal získat i bonusový bod.

Oporou domácího týmu se v posledních zápasech podle předpokladů stává Petr Štěpánek. V pěti posledních odehraných duelech si žďárský "šuter" připsal 14 bodů za osm branek a šest asistencí. Na druhé straně by mohl být pro Plameny velice nebezpečný Martin Filip, který za 22 zápasů vstřelil 13 branek a k tomu přidal 18 asistencí.

PŘIJĎTE FANDIT!

To jak se bude Plamenům dařit v novém roce, budete moci vidět ve středu na žďárských Bouchalkách v 18 hodin. Očekávat, se dá opět atraktivní, kvalitní zápas plný nasazení a emocí. Přijďte podpořit naše hokejisty, hrát se bude o důležité body!

--> 25. kolo: SKLH vs. HC Stadion Vrchlabí středa 6.1. 18:00