Junioři nadále vítězí, starší dorost přerušil sérii porážek, mladší dorost získal bod

Zveřejněno 30.11.2015 | Ondřej Krásný
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Posledním listopadovým víkendem pokračovaly mládežnické soutěže. Junioři jsou i po jedenácti zápasech stoprocentní, tentokrát nedali šanci Litomyšli. Starší dorost po sérii čtyřech porážek zvítězil, mladší dorost získal ze dvou zápasů bod, v derby prohrál.

Foto: René Rámiš.

JUNIOŘI

Na juniory žďárských Plamenů čekal souboj s posledním týmem tabulky a tak se očekávala jednoznačná výhra. Litomyšl získala pouhé tři body z 10 utkání, což je žalostná bilance. Plameny však po prvním dějství vedly pouze o jednu branku, ale soupeři se utkání zdramatizovat nepovedlo. Žďár si na venkovním ledě zastřílel a především díky třetímu dějství zvítězil 0:7. Čisté konto si připsal brankář Neubauer.

Sobota 28.11. – HC Litomyšl : SKLH Žďár nad Sázavou 0:7 (0:1, 0:2, 0:4)
Branky a nahrávky:
15.Prchal (Dörrer), 26.Machovec (Kašpar), 27.Šmída (Mareček,Prchal), 45.Mareček (Šmída), 50.Šimák (Kašpar), 57.Pazourek (Šimák), 59.Prchal (Macek).

STARŠÍ DOROST

Starší dorostenci měli v zádech nelichotivou sérii čtyř porážek v řadě. Na tříbodové vítězství, čekali dokonce osm zápasů. V neděli zajížděli do Krkonoš, kde je čekal souboj se sousedem v tabulce. Sedmé HC Krkonoše mají na kontě 16 bodů a po utkání s Plameny tomu tak zůstalo. Starší dorostenci konečně zvítězili a rozstříleli svého soupeře na venkovním ledě vysoko 2:7. Pro Plameny to je v letošní sezóně 25. bod a drží se na šestém místě tabulky.

Neděle 29.11. – HC Krkonoše : SKLH Žďár nad Sázavou 2:7

MLADŠÍ DOROST

Mladší dorost minulý víkend soubojem s Duklou Jihlava zakončil základní část a ve čtvrtek proti stejnému soupeři zahájil zápasy ve skupině o udržení. Plameny měly na dosah tři body, jelikož ještě v 52. minutě vedly 3:1. Dukla však dokázala ve zbytku utkání srovnat a dostat utkání až do nájezdů. V nich se radovala právě domácí Jihlava, rozhodující penaltu proměnil Najman. Žďár si tak připsal důležitý bod.

Čtvrtek 26.11. – HC Dukla Jihlava : SKLH Žďár nad Sázavou 4:3sn (0:1, 1:1, 2:1 – 0:0)
Branky a nahrávky:
28. Musil (Úlovec, Juda), 52. Musil (Vala, Najman), 57. Vala (Najman), 65. Najman – 3. Křehlík (Pachl), 29. Soukup (Junek), 41. Křehlík (Pytlík, Tobiáš).

V neděli se mladší dorostenci pokoušeli na třetí pokus porazit Havlíčkův Brod, ale ani tentokrát to nevyšlo. Žďárští již od začátku zápasu ztráceli krok, a i když v 46. minutě snížil na 3:1 Poul, Havlíčkův Brod si nakonec došel pro jednoznačné vítězství 6:1 a stáhl ztrátu na Žďár na pouhých pět bodů.

Neděle 29.11. – BK Havlíčkův Brod : SKLH Žďár nad Sázavou 6:1 (1:0, 2:0, 3:1)
Branky a nahrávky:
11. Pokorný (Dvořák, Kyncl), 34. Pokorný (Dvořák), 39. Kyncl (Kulhánek, Tecl), 50. Tecl (Kohout), 51. Pokorný (Pejchal, Zvěřina), 54. Teplý (Pejchal) – 46. Poul (Soukup).