Juniory čeká souboj s druhým, starší dorost domácí dvojboj a mladší uzavírá základní část

Zveřejněno 19.11.2015 | Ondřej Krásný
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Dalším víkendem budou pokračovat zápasy žďárské mládeže. Junioři vyjedou na venkovní led k zápasu s druhým celkem tabulky. Starší dorost bude v pátek i v neděli hájit domácí led proti Jablonci a Poděbradům. Mladší se již tento týden předvedl, v neděli uzavře základní část s Duklou Jihlava. Foto: René Rámiš

JUNIOŘI

Junioři se tento víkend představí pouze v jednom zápase a navíc na venkovním hřišti. Juniorku Žďáru přivítá HC Choceň, která se po posledním víkendu dokázala probojovat na druhé místo tabulky. Na stoprocentní Plameny však i přes to, ztrácí deset bodů. V prvním vzájemném zápase hraném na Bouchalkách Plameny zvítězily 6:2.

Sobota 21.11. – HC Choceň : SKLH Žďár nad Sázavou 17:00

STARŠÍ DOROST

Na domácím ledě se však hned dvakrát ukáží starší dorostenci. Ty čeká v páteční večer souboj s jabloneckými Vlky. Jablonec se aktuálně nachází na 4. místě tabulky s osmibodovým náskokem na Žďár. Plameny jsou po 15 zápasech na 6. místě s 22 body na kontě. V neděli čeká svěřence Petra Štěpánka jednodušší úkol. Na Bouchalkách přivítají poslední HC Poděbrady.

Pátek 20.11. – SKLH Žďár nad Sázavou : TJ Vlci Jablonec 19:30

Neděle 22.11. – SKLH Žďár nad Sázavou : HC Poděbrady 14:15

MLADŠÍ DOROST

Mladší dorost tento týden již jedno utkání sehrál a to na ledě Českých Budějovic. Plameny nakonec braly cenný bod po porážce na nájezdy, i když mohlo být daleko veseleji, když svěřenci Martina Sobotky ještě v 45. minutě vedli 3:1. Motor však dokázal srovnat a v nájezdech si připsat bonusový bod.

V neděli se již bude uzavírat základní část extraligy mladšího dorostu a na Bouchalky přijede Dukla Jihlava. V posledních zápasech je vidět jisté zlepšení Plamenů a ty se jistě budou snažit o překvapení dalšího favorita. Dukla je sice pouze o jednu příčku v tabulce před Žďárem, nicméně s náskokem osmi bodů. Na poslední Havlíčkův Brod v úterý Plameny navýšily náskok na 7 bodů.

Úterý 17.11. – HC Motor České Budějovice : SKLH Žďár nad Sázavou 4:3sn (0:2, 1:1, 2:0 – 0:0)
Branky a nahrávky: 34. Kubíček (Stárek), 45. Kubíček (Toman), 52. Škola (Houdek), 65. Silný – 15. Tobiáš (Pytlík, Primožič), 20. Primožič (Tobiáš, Kukla), 35. Tobiáš (Primožič)

Neděle 22.11. – SKLH Žďár nad Sázavou : HC Dukla Jihlava 17:00

--> MD: SKLH – HC Dukla Jihlava 17:00 hodin