„Určitě jsme od zápasu čekali víc,“ říká Michal Kaňka o duelu s Vajgarem

Zveřejněno 18.11.2015 | Barbora Hronková
Ž Ď Á R N A D S Á Z A V O U - Ve včerejším dramatickém zápase se na domácím ledě utkaly žďárské Plameny s KLH Vajgar Jindřichův Hradec. Hra byla velmi vyrovnaná, ale nakonec dokázal Žďár vyhrát v prodloužení 5:4. Ale průběh zápasu rozhodně neodpovídal tomu, co domácí plánovali.

Foto: René Rámiš

Ztracený bod rozhodně mrzí domácí plamenné hráče, kteří doufali v jasný výsledek zápasu. Ten ale neprobíhal tak, jak všichni očekávali. Vajgar hrál velice aktivně a málem se mu podařilo přivézt si víc než jeden bod. „Určitě jsme od zápasu čekali víc. Začali jsme dobře, vedli jsme 2:0, ale pak jsme bohužel udělali dvě fatální chyby. Zrovna, když už jsme si mysleli, že to je rozhodnuté, dostaneme soupeře do zápasu. On toho pak využil a hrál vyrovnanou partii. Dokonce bych řekl, že v druhé třetině byli lepší a zaplať pánbůh, že jsme to pak tak dorovnali po té obdržené brance a v prodloužení jsme dali gól navíc,“ shrnul průběh zápasu Michal Kaňka, střelec prvního gólu v zápasu.

Utkání začalo pro Žďár velmi pěkně, když na začátku vstřelily Plameny gól ve 24 vteřině. Další branka padla hned poté v šesté minutě zápasu. I když dokázal Vajgar stav srovnat, stihli domácí třetinu ještě zakončit třetí brankou "do šatny".

Druhou třetinou ale doprovázelo oba týmy dlouhé střelecké trápení. Ačkoli šancí bylo mnoho, ani jeden ze soupeřů je nedokázal pořádně využít a díky perfektním výkonům brankářů, bylo vstřelení branky ještě těžší. A ačkoli se od tohoto zápasu čekalo spíše jasné vítězství Žďárských, právě tato třetina to vše málem obrátila. „To jsme celí my. Vždycky se přizpůsobíme soupeři. Je to jenom v nás, musíme hlavně začít u sebe,“ řekl na zaváhání Plamenů a na celkový problém družstva žďárský útočník Michal Kaňka.

Na konci druhé třetiny se ale ke kotouči dostali Hradečtí, kdy se rozjel na branku Jiří Bárta. Obránce Pleva se mu snažil puk vyrazit, ale hostující útočník upadl. Toto rozhodčí odpískali jako faul Žďáru. Nejenom hráči, ale i fanoušci byli velmi nespokojení. Následoval úspěšný nájezd faulovaného Jiřího Bárty. A tento gól znatelně pohnul s výsledkem i psychickou stránkou hráčů. Proto jsme se i na tuto událost zeptali Michala Kaňky, který nám na to řekl toto: „V žádném případě to nebyl faul, dokonce i oni to uznali.“ Ale i po této nepříjemnosti se Žďárští vzchopili a pilně si šli za svým cílem.

Poslední třetina ze začátku vypadala na velmi vyrovnaný souboj, ale ve chvíli, kdy šel Vajgar do vedení, všem zatrnulo. Naštěstí se Michalu Burešovi podařilo bleskově vyrovnat. Potom už se zdálo, že je jen otázkou času, kdy se domácím podaří dát gól a strhnout vítězství na svoji stranu. Bohužel je neprovázelo štěstí a muselo se rozhodovat až v prodloužení. „Já jsem pořád věřil, že je uděláme. Pak nám pomohlo vyloučení jejich hráče a konečně už jsme to tam nějak doklepali,“ okomentoval konečnou fázi hry žďárský útočník.

Přestože minulé zápasy Plameny opravdu zazářily a posunuly se v tabulce do její horní poloviny, úterní hra trochu zaskřípala. Doufejme proto, že se hráči nenechají rozhodit a najedou znovu na tu správnou vlnu. Další utkání proběhne v sobotu v Havlíčkově Brodě a věříme, že se opravdu bude na co koukat, vždyť půjde o derby po devíti letech. „Proti Brodu jsem hrál mnohokrát, dokonce i derby za Třebíč, ale za Žďár to bude poprvé. Určitě přijde hodně lidí a bude skvělá atmosféra. Takovéhle zápasy jsou vždycky super,“ těší se na sobotní boj o Vysočinu Michal Kaňka. Proto všichni budeme Plamenům držet palce, a kdo může, přijeďte se podívat a hráče podpořit.