Potvrdí v úterý Plameny roli favorita a prodlouží vítěznou sérii?

Zveřejněno 16.11.2015 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou KLH Vajgar Jindřichův Hradec
16., úterý 17.11.2015 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - KLH Vajgar Jindřichův Hradec ZNS - JHR
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Základní část druholigové soutěže se pomalu chýlí do své poloviny, která vyvrcholí velkým a dlouho očekávaným sobotním derby v Havlíčkově Brodě. Ještě předtím však sehrají Plameny poslední duel první půle na domácím stadionu, ve kterém ve sváteční úterý přivítají KLH Vajgar Jindřichův Hradec.

Z lídra outsider

Hodně vody proteklo věhlasným jindřichohradeckým rybníkem Vajgar od dob, kdy byli hokejisté stejnojmenného klubu postrachem druholigových týmů a drtili jednoho soupeře za druhým. V posledních letech je to spíše trápení a fanoušci v tomto krásném, historickém městě na jihu Čech, s bohatou hokejovou tradicí, stále čekají na lepší časy.

A ty zatím nepřichází ani v letošní sezóně. Jindřichův Hradec pevně svírá ve svých rukou Černého Petra a s pouhými čtyřmi body ztrácí na předposlední Klášterec takřka propastných sedm bodů. Jedinou útěchou může Jihočechům být letošní herní systém, zavádějící tzv. play-out, takže pro ty, kteří se nedostanou do play-off, nebude počet získaných bodů v základní části a pořadí v tabulce nějak zvlášť podstatné.

Favorit je jasný, ale…

Přestože Žďár v letošní sezóně také neoplývá příliš oslnivou formou, není pochyb, obzvláště s ohledem na poslední zápasy, kdo je v dnešním utkání favoritem. Plameny musí tuto roli přijmout a vyrovnat se s ní. Paradoxně to by mohl být určitý kámen úrazu, protože tato role Žďárským příliš nesedí. Ať si to hráči připustí či nikoli, vždy v těchto soubojích hrozí podcenění soupeře, byť nechtěné.

Vždyť Vajgar zatím letos nepřivezl z ledu soupeře ani jediný bod. Dokázal dvakrát uspět pouze doma, kdy uhrál překvapivou remízu se silným Havlíčkovým Brodem, kterému podlehl až v prodloužení (1:2p) a jediná letošní výhra Hradce pochází ze čtvrtého kola, kdy porazil Pelhřimov 3:2. V posledním zápase, odehraném v sobotu, si připsali Jihočeši další porážku, kdy doma podlehli Vrchlabí 2:5.

A tak je hlavním úkolem trenérů a lídrů mužstva připravit se na zápas stejně, jako na nejsilnější soupeře a jakékoli myšlenky na podcenění zadupat hluboko do ledu a do utkání aby nastoupil tým v dokonalé koncentraci a plném nasazení. Pak by měly Plameny splnit očekávání, která nemohou být jiná, než vítězství a kompletní tříbodový zisk.

Podpořte žďárské Plameny

Ano, SKLH je v tomto zápase jasným favoritem a měl by znamenat tzv. povinné vítězství. Jenomže právě tyhle zápasy nebývají snadné, protože v nich vlastně není co získat, ale pouze ztratit. Takže také v takovémto utkání budou Plameny potřebovat podporu svých fanoušků a věřme, že na konci bude moci proběhnout tradiční společná oslava vítězství.

Pro fanoušky bude opět připraven stánek s programy a klubovými suvenýry. Kromě toho zde bude možné zdarma získat kartu Lyoness, která nejen, že držiteli přinese řadu slev a výhod, ale zároveň každým nákupem na tuto kartu finančně podpoří SKLH Žďár nad Sázavou.

Duel s Jindřichovým Hradcem vypukne na žďárském zimním stadionu na Bouchalkách v úterý 17.listopadu v 18:00. V případě, že nebudete moci sledovat utkání na vlastní oči, bude připraven obvyklý onlajn přenos.

--> 16. kolo - SKLH Žďár nad Sázavou vs. KLH Vajgar Jindřichův Hradec