Petr Beneš oslavil svůj návrat vítěznou brankou! Co na to říká?

Zveřejněno 15.11.2015 | Barbora Hronková, mk
P Í S E K - V sobotu 14. listopadu vyjely žďárské Plameny do Písku, odkud si přivezly tři body a zároveň třetí výhru v řadě. Tento večer měl několik hrdinů, mimo brankáře Jiřího Slámy, který vychytal svoji první letošní nulu, nelze opomenout příběh obránce Petra Beneše, který by mohl obohatit i filmový scénář. A tak jsme požádali Petra, aby se s námi o tento příběh podělil.

Foto: René Rámiš

První třetina patřila žďárskému celku, jak šance, tak hra vypadaly slibně. Skóre bylo vyrovnané do deváté minuty, kdy Plameny využily svojí přesilovku a vstřelily první a zároveň vítěznou branku zápasu, o kterou se postaral právě Petr Beneš. Druhou branku přidal vzápětí Luboš Kunstmüller . „Myslím si, že do zápasu jsme se zapojili dobře. První třetina byla vyrovnaná, i když jsme je přehrávali. Důležité bylo, že se nám povedlo vstřelit první branku. Pak přišla i druhá a nějak se to uklidnilo,“ okomentoval obránce Beneš první třetinu.

Druhá třetina začala už trochu více zostra. Obě družstva měla spoustu šancí. Nakonec ale znovu skórovaly Plameny, kdy ve třicáté minutě zápasu trefil roh brány David Vítek. „Na začátku tam na nás nastoupili, tam jsme měli štěstí. Podržel nás Jirka Sláma, hlavně těch prvních deset minut, kde jsme se dostali pod tlak soupeře. Nebýt Jirky, tak jsme mohli dostat dva, tři góly. Ale pak se ta hra naštěstí zase jakžtakž vyrovnala,“ posoudil nepříjemný střed zápasu Petr.

Začátek třetí třetiny byl asi pro Plameny nejkritičtější. Soupeř se opravdu snažil získat alespoň jeden bod. Hosté ale nic nenechali náhodě a do posledního okamžiku si Písek hlídali. „Důležité bylo, že jsme přežili třetí třetinu. Bylo tam dlouhé oslabení na začátku, i když pak nás soupeř chvílemi spíš asi přehrával. Ale trochu se mi zdálo, že rozhodčí asi chtěli, aby nám ten gól dali. Saly (Jiří Sláma – pozn. redakce) to ale dneska zavřel a jsme za to vítězství hrozně rádi,“ popsal dramatické chvíle poslední třetiny Petr Beneš, který má svůj podíl na sobotním úspěchu. Nejenom tím, že přispěl svým gólem, ale také tím, že jsou hráči i fanoušci rádi, že ho mají zpátky.

Právě na onu první a nakonec i vítěznou branku jsme se hráče zeptali a ten nám svůj úspěch přiblížil takto: „Měli jsme přesilovku a já jsem ještě nešel střídat. Tak jsem vyjel dopředu, nachomýtl jsem se tam před bránu a pak to krásně nahrál Libor Střecha. Ondra Kovářů mě pěkně viděl, ještě mi to dal žabičkou přes beka, a já se snažil to co nejrychleji vstřelit. Trefil jsem to pěkně, až jsem to sám nečekal. Byl jsem velmi rád za to, že jsem mohl takhle pomoct. Že by to byl vítězný gól, by mě v tu chvíli ani nenapadlo, ale určitě jsem za to rád. Snad to takhle půjde dál.“ Doufáme i my, protože v Písku se Petrovi opravdu dařilo.

Pro Petra tohle nebyl první zápas s Pískem. Ještě v dresu Vrchlabí už se s tímto soupeřem utkal. Zápas pro ně skončil vítězně 4:3, ale muselo dojít až na nájezdy. Zajímalo nás tedy, jestli svůj zájem o taktiku Písku projevili žďárští trenéři. „Ptali se mě akorát kluci, jak hráli, jestli napadali, jaký měli třeba přesilovky, … Ale trenér se mě na tohle neptal. Už taky je zkušený a ví, jak to tady v Písku funguje. Říkal nám to sám před zápasem, přesně tak, jak jsem to viděl já minulý týden ještě s Vrchlabím. Takže potvrdil má slova a znal ten systém, co se v Písku hraje. Takže nebylo potřeba, abych ještě předával nějaké informace, věděl to sám dobře,“ odpověděl Petr. A o tom, že trenéři systém Písku znali, jsme se přesvědčili, protože hra opravdu byla v plamenné režii.

Jak všichni víme, Petr byl vždy pro Žďár velmi cenným bekem a s jeho odchodem se pojila i velká ztráta v obraně. Nicméně je zpět! Zeptali jsme se jej, co souviselo s jeho návratem a s jakými pocity Vrchlabí opouštěl. „Byl jsem ve Vrchlabí spokojený, týmu se dařilo, takže se mi taky neodcházelo úplně lehce. Ale dostal jsem tady nabídku k práci. Bylo jasné, že si stejně budu muset nějakou práci najít, a naskytlo se mi tohle, takže jsem to vzal. Bylo zřejmé, že do Vrchlabí nebudu stíhat dojíždět. Pan Šimon (manažer) o mě stál, takže jsme se dohodli poměrně rychle. Jsem rád, že i když jsem odešel do Vrchlabí, že vztahy mezi námi zůstali dobré. Vyšel mi vstříc a jsem rád, že tady můžu být a hrát s klukama,“ řekla staronová posila Plamenů.

Příští zápas budou hrát Plameny ve sváteční úterý s Jindřichovým Hradcem. Ti se teď trápí na posledním místě v tabulce s pouze jedinou výhrou. Ale Žďár rozhodně nesmí nechat nic náhodě a ví to i Petr Beneš: „Určitě je nesmíme podcenit. S Vrchlabím jsme s nimi ještě nehráli, takže vůbec nevím, co od nich čekat. Důležité ale bude, abychom na ně vlítli a hráli to, co chceme my, a ne, abychom se přizpůsobili jejich tempu. Hrajeme doma, takže opravdu bude na nás, jak k tomu přistoupíme. Dá se říct, že by to mělo být povinné vítězství, ale tyhle zápasy nejsou nikdy snadné. Takže to bude o přístupu nás všech a věřím tomu, že to utkání zvládneme a začneme se dotahovat na ten střed tabulky.“ Věříme i my a držíme Plamenům palce. Přijďte se v úterý všichni podívat!