Písek Plameny neuhasil. Žďárští vezou tři body

Zveřejněno 14.11.2015 | mk
Písek SKLH Žďár nad Sázavou
15., sobota 14.11.2015
Písek - SKLH Žďár nad Sázavou PIS - ZNS
Písek: Gába – Procházka "C", Jirků, Hřebíček, Hanus, Pavlíček, Škopek, Koutenský, Hrubý, Němeček – Vlček, Urbanec, Růžička "A", Slavík, Sýbek "A", Bernad, Ferebauer, Volf, Novák, Suchan, Ciboch
SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Staněk "A", Beneš, Pleva "A", Střecha L., Rašner, Smejkal "C", Vítek M. – Bureš, Štěpánek, Kovářů, Kunstmüller, Kaňka, Krupka, Vítek D., Gregar, Střecha T.
Branky a nahrávky: 9. Beneš (Kovářů, Střecha L.), 12. Kunstmüller, 31. Vítek D. (Střecha T.), 59. Štěpánek (Kovářů)
Rozhodčí: Valenta – Oudes, Vavruška
Vyloučení: 4:8 Využití: 1:0 V oslabení: 0:1
Diváci: 560
Střely na branku: 25:21 (7:10, 6:5, 12:6)
Průběh utkání: 0:4
P Í S E K – Plamenům se zájezd na jih Čech vydařil na jedničku. V Písku prodloužily vítěznou sérii a připisují si do tabulky velmi cenné tři body. K úspěchu Žďárští nakročili už v první třetině dvěma góly, ke kterým pak ve zbývajících dvou částech, přidali vždy po jedné brance. Zásadní podíl na výhře má také brankář Jiří Sláma, který si připsal svoji první letošní vychytanou nulu.

Ilustrační foto: René Rámiš

Reportáž

Žďárští hokejisté dnes odcestovali do Písku bez některých čerstvých posil, když Jihlavou nebyl uvolněn Březina, Malec, ani Prokš a ani žďárští odchovanci Půža a Jícha. Naopak v obraně již nastoupil navrátilec do sestavy Plamenů Petr Beneš a v útoku se po zranění poprvé objevil Petr Štěpánek.

Plameny vstoupily do utkání aktivně a hned v úvodu si vypracovaly několik šancí. Tu největší měl Kunstmüller s Benešem, ale písecký brankář Gába svůj tým držel. Tlak hostů však narůstal a při početní výhodě přinesl úvodní branku. Po pěkné kombinaci s Liborem Střechou nahrál Kovářů volnému Petru Benešovi, jenž si okamžitě poté, co znovu oblékl žďárský dres, připsal gólový zářez – 0:1.

Krátce nato, využil Luboš Kunstmüller zaváhání domácích obránců a zvýšil na 0:2. Jenomže Plameny byly při chuti a jen obrovské štěstí zachránilo domácí celek od dalších branek, když se dvakrát zastavil puk až na brankové čáře. Písečtí hrozili především z nebezpečných protiútoků, ale Sláma byl vždy pozorný. V závěru úvodní třetiny hráli domácí přesilovku, ale Sýbkovu dobrou střelu bez přípravy Sláma zneškodnil.

Druhá dvacetiminutovka začala další tutovkou hostů, když se až před píseckého brankáře Gábu dostal Kovářů, ale překonat jej nedokázal. V rozmezí 27. až 29. minuty si dvě nadějné akce vypracovali Jihočeši, ale Vlček ani Sýbek, Slámu nepřekonali. A tak přišel ve 31. minutě trest a Žďár přidal třetí branku. K odraženému puku se dostal Tomáš Střecha, nahrál Davidu Vítkovi a ten bez přípravy propálil Gábu – 0:3.

Hned v další minutě měl šanci Bureš a za další minutu tečoval Gregar střelu od modré a puk jen těsně minul branku. V podobné šanci se ve 37. minutě ocitl David Vítek po střele Rašnera, ale Gába vytáhl puk koncem betonu mimo bránu. Hosté tak odcházeli do kabin s velice nadějným tříbrankovým vedením. Závěrečné dějství začalo přesilovkou domácích. Těch bylo v této části hry celkem šest a Žďárští ji odehráli z podstatné části v oslabení.

Ani to jim však nezabránilo v tom, aby dotáhli skvěle rozehrané utkání do vítězného konce. Díky pozorné obranné hře a vynikajícím zákrokům brankáře Slámy tak nejen, že Plameny udržely své vedení, ale minutu před závěrečnou sirénou pečetil výhru trefou do opuštěné branky, při power-play domácích a dokonce ještě ve vlastním oslabení, Petr Šťěpánek, kterému nahrál Ondřej Kovářů - 0:4. K tomu všemu navíc po skončení zápasu mohl Jiří Sláma slavit zcela zaslouženě svoji první letošní vychytanou nulu.

Sobotkova družina dnešním vítězstvím na ledě silného Písku, což se zatím podařilo pouze vedoucím Klatovům, prodloužila vítěznou sérii na tři zápasy. V příštím týdnu čekají Plameny dva zápasy. Nejprve ve sváteční úterý přivítají na Bouchalkách poslední Jindřichův Hradec. V sobotu pak vypukne dlouho očekávané velké derby v Havlíčkově Brodě.

 

Ohlasy po utkání

Jaroslav Benák
Jaroslav Benák (trenér SKLH Žďár nad Sázavou):
„Začali jsme výborně a první třetinu jsme byli jednoznačně lepší. Podařilo se nám dát dvě branky a navíc nám jednu neuznali. Ani jsme soupeře moc k ničemu nepustili, jen pár našich chyb, ale nebylo to nic nebezpečného. Po přestávce se Písek zvedl a vlítli na nás opravdu s velkým náporem. Tam nás strašně moc podržel Jirka Sláma a díky jemu jsme drželi to vedení. Pak jsme to postupně srovnávali a přidali důležitou třetí branku. Ve třetí třetině jsme měli strašně moc vyloučených a skoro pořád jsme hráli oslabení, které byly… no… nechci to hodnotit. Kluci ale podali fakt skvělý výkon a zase Sláma výborně pomohl, takže jsme to zvládli i přes ta oslabení. Opravdu bych chtěl hráčům poděkovat a pochválit je za perfektní výkon a poctivě odpracovaný zápas. Jsou to důležité a takové nepříliš čekané body, protože z Písku je vozí jen málokdo.“

.

Karel Slabý (trenér IHC Písek):

Karel Slabý
„Měli jsme strašný nástup. První třetina byla hrozná a bylo tam z naší strany všechno špatně. Soupeř hrál chytře a trestal nás tak, jak jsme si to zasloužili. Měli jsme i smůlu, když brankář Gába zlomil hokejku při odehrání puku a dostali jsme gól do prázdné branky. To nám taky moc nepomohlo. Třetí gól byla zřejmě asi také jeho chyba. V Řisutech chytal výborně, ale dneska nám moc nepomohl. My jsme mu v poli ale taky moc nepomohli. Od druhé třetiny jsme se zlepšili dopředu, ale neměli jsme klid na hokejkách. Jejich gólman nás vychytal. Nemáme v týmu nějakého bombarďáka, který by to dokázal trefit od modré čáry.“
Zdroj: www.ihcpisek.cz
Foto: Jan Škrle/Písecky deník