Vyrýžují Plameny z Písku body?

Zveřejněno 13.11.2015 | mk
IHC Králové Písek SKLH Žďár nad Sázavou
15., sobota 14.11.2015 17:00
IHC Králové Písek - SKLH Žďár nad Sázavou PIS - ZNS
P Í S E K – Sobotní večery pravidelně přinášejí druholigový hokej a ani tato nebude výjimkou. Hokejisté žďárského SKLH pocestují na led nováčka soutěže IHC Písek. Je nasnadě, že na jihu Čech se budou Plameny snažit navázat na dobré výkony v posledních zápasech a rozšířit svoji bodovou sbírku, ovšem od Otavy se body nevozí snadno.

Hokejový Písek má za sebou poněkud divokou nedávnou historii, kdy během čtyř sezón vystřídal tři úrovně hokejových soutěží. IHC působil naposledy ve 2. lize v sezóně 2009-2010, kdy se také datují poslední vzájemné duely mezi oběma sobotními soupeři. Tři z nich vyzněly vítězně pro Jihočechy (4:1, 6:1, 3:7) a v jednom případě se z úspěchu radovali Žďárští (6:2).

V této sezóně však Písek postoupil do první ligy, kde působil do sezóny 2012-2013, ve které již nedokázal svoji prvoligovou příslušnost uhájit. Navíc se dostavily ekonomické problémy, které nedovolily Píseckým ani vstup do 2.ligy. Po očistném procesu a dvouletém účinkování v krajské soutěži, se letos na jaře díky úspěšné kvalifikaci, tento tradiční klub vrátil na druholigovou scénu.

A vstup Písku do třetí nejvyšší soutěže příliš nekorespondoval s puncem nováčka. IHC dokázal bodovat v prvních pěti zápasech a držel se v horních patrech tabulky. Pak následovala třízápasová série bez jediného získaného bodu a postupný pokles tabulkou. Od 9.kola střídají Jihočeši pravidelně vítězství s porážkami.

Výhry si připisují především na domácím stadionu, který zatím dokázaly plně dobýt a odvézt si všechny tři body pouze Klatovy (6:7), tudíž žďárské Plameny nečeká u Otavy rozhodně nic snadného. O aktuálně dobré formě jejich sobotního soupeře svědčí také bod získaný na ledě silného Vrchlabí, kterému Písečtí podlehli až v samostatných nájezdech (4:3sn) v posledním kole minulou sobotu.

Aktuálně patří Písku osmá příčka druholigové tabulky, ale díky velké vyrovnanosti jejího středu, činí jeho náskok na dvanáctý Žďár pouze tři body. Plameny tak mají šanci svého protivníka bodově dostihnout, naopak domácí budou chtít vítězstvím pojistit své umístění v horní polovině tabulky. Opět se tedy bude hrát takříkajíc o šest bodů, protože po zápase může být rozdíl mezi oběma soupeři nula až šest bodů.

Hlavní trenér Karel Slabý má k dispozici poměrně vyrovnaný kádr, v jehož středu najdeme několik výrazných opor. Mezi ty ofenzivní patří nejproduktivnější hráči Jan Sýbek (6+15), plzeňská posila s extraligovými zkušenostmi Filip Vlček (7+12) a nejlepší střelec Josef Urbanec (11+5). Z obránců nejvýrazněji do týmových statistik promlouvá zkušený šestatřicetiletý Pavel Procházka (4+8). V brance dostává nejvíce prostoru pětadvacetiletý Michael Panec, kterého si fanoušci mohou pamatovat z jeho předchozího působení v Táboře. Silnou brankářskou dvojici doplňuje o dva roky starší Václav Pipek.

Duel o důležité body vypukne na píseckém zimním stadionu v sobotu 14.listopadu v 17:00. Duel můžete sledovat buď přímo v místě konání nebo prostřednictvím onlajn přenosu.

--> 15. kolo – IHC Písek vs SKLH Žďár nad Sázavou