Po repre pauze čeká mládež bohatý program

Zveřejněno 12.11.2015 | Ondřej Krásný, Carey_44
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Před pátkem 13. začne další várka zápasů žďárské mládeže. Juniory čeká souboj s druhým týmem tabulky. Velmi těžký oříšek je připraven pro starší dorostence, které čeká druhý Tábor a třetí Písek. Mladší dorost se utká ve čtvrtek s brněnskou Kometou. V neděli zkříží hole s Bruslaři z Havlíčkova Brodu, což bude jedno z klíčových utkání sezóny.

Foto: René Rámiš.

JUNIOŘI

Junioři si zatím drží stoprocentní úspěšnost a budou v tom jistě chtít pokračovat v pátek na ledě Lanškrouna. Ten se nachází v tabulce na šestém místě se šesti body, ze šesti utkání. V prvním vzájemném duelu nadělily Plameny svému pátečnímu soupeři deset branek a zvítězily 10:3.

Hned druhý den v sobotu se junioři představí na domácím ledě. Čelit jim bude HC Polička, která je sice v tabulce hned za Žďárem na druhém místě, nicméně Plameny neohrožuje. Se 13 body je o osm bodů za Žďárem. V úvodním zápase na ledě Poličky zvítězily mladé Plameny 9:3.

Pátek 13.11. – HC Lanškroun : SKLH Žďár nad Sázavou 19:00
Sobota 14.11. – SKLH Žďár nad Sázavou : HC Spartak Polička 17:30

STARŠÍ DOROST

Starší dorost Žďáru po 13 zápasech okupuje šesté místo tabulky s 22 body a následující víkend je čeká tvrdý oříšek. V pátek na domácím ledě přivítají HC Tábor, který je na druhém místě s 32 body. V úvodním vzájemném zápase navíc Tábor doma deklasoval Žďár 9:2.

V neděli pojedou žďárští do dalekého Písku. Ten je sice aktuálně na třetím místě, nicméně Plameny by se na něj díky vítězství mohly dotáhnout. Mezera mezi šestým Žďárem a třetím Pískem jsou pouhé tři body. Psychickou výhodu si z úvodního vzájemného zápasu přenesou Plameny, které vyhrály 5:4 po nájezdech.

Pátek 13.11. – SKLH Žďár nad Sázavou : HC Tábor 19:30
Neděle 15.11. – IHC Písek : SKLH Žďár nad Sázavou

MLADŠÍ DOROST

Mladší dorostenci mají před sebou důležitý víkend. Již jednou na domácím ledě ukázali, že umí překvapit jasného favorita, když porazili první tým tabulky Hradec Králové. A ve čtvrtek se o to pokusí určitě znovu. Na mladé Plameny čeká HC Kometa Brno, která je nyní na páté pozici a bude bojovat o první čtyřku zajišťující nadstavbovou část.

Mnohem důležitější zápas se bude konat v neděli v brodské Kotlině. Mladší dorost má aktuálně na poslední Havlíčkův Brod náskok 6 bodů, nicméně boj o záchranu bude tuhý až do posledního kola, tudíž je každičký bod důležitý. V prvním vzájemném zápase se navíc Havlíčkovu Brodu povedlo na Bouchalkách pobrat všechny tři body.

Čtvrtek 12.11. – SKLH Žďár nad Sázavou : HC Kometa Brno 16:30
Neděle 15.11. – BK Havlíčkův Brod : SKLH Žďár nad Sázavou 11:45

--> MD: SKLH - HC Kometa Brno 16:30 hodin