V sobotu přivítají Bouchalky první letošní derby. Přijede Pelhřimov

Zveřejněno 06.11.2015 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou HC Lední Medvědi Pelhřimov
14., sobota 7.11.2015 17:30
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Lední Medvědi Pelhřimov ZNS - PEL
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Tradiční druholigové derby Vysočiny bude ozdobou 14. kola třetí nejvyšší hokejové soutěže. Na žďárské Bouchalky v sobotu přijede HC Lední Medvědi Pelhřimov. Vzhledem k postavení obou celků v dolní části tabulky, je důležitost každého bodu pro oba soupeře naprosto zřejmá. Takže si nenechte ujít tuto hokejovou událost a přijďte podpořit Plameny v boji o Vysočinu.

Medvědi bez domácího prostředí

Pelhřimovský klub prošel tradičním předsezónním rituálem s ukončením činnosti pro neshody s městem, ale i tentokrát to dobře dopadlo a Lední Medvědi nechybí ani v letošním ročníku. Nicméně spory a napětí mezi klubem a vedením města Pelhřimov pokrčovaly. To vyústilo až k úvahám Medvědů o stěhování klubu do Humpolce. Nakonec to dopadlo tak, že fanoušci Pelhřimova neviděli svůj tým na domácím ledě až do 28. října.

Fakt, že Lední Medvědi odehráli všech prvních deset kol na stadionech soupeřů, se pravděpodobně podepsal také na jejich výsledcích. Na první tříbodovou výhru se u Bělé čekalo až do devátého kola. Od té chvíle se ovšem Medvědi zvedají a v posledních zápasech bodují podstatně častěji.

Zdá se, že právě návrat na svůj stadion je nastartoval, protože v letošní domácí premiéře dokázal Pelhřimov překvapivě porazit favorizovaný Tábor 4:2. Následně si přivezl další nečekaný bod za remízu v Praze proti Kobře (6:5sn). Zatím poslední utkání odehráli Pelhřimovští ve středu doma s Vrchlabím a to se jim moc nepovedlo (4:8). Dokázali sice dvě třetiny se soupeřem držet krok, ale hokejisté z Krkonoš čtyřmi brankami v poslední třetině definitivně zlomili odpor domácích.

Rašner na druhé straně, zraněný Plachý a americké posily

Letošní derby bude mít obzvláště pikantní příchuť pro žďárského obránce Adama Rašnera, který v Pelhřimově odehrál šest sezón. Žďár „připravil“ trenéra Medvědů Martina Melouna také o špičkového útočníka. Bylo to však nezaviněné, když se ve vzájemném přípravném zápase, vážně zranila jedna z hlavních opor Tomáš Plachý. V týmu však jinak zůstala kostra loňského kádru s hlavními tahouny jako bratři Hadravové, Filip Kasalý nebo obránci Richard Adam či Dominik Kasalý.

Na jihozápadě Vysočiny však také posilovali a to dokonce ze zámoří. Ve velmi dobrém světle se jeví Američtí forwardi Charles Baldwin a Gordon Bonnel nebo obránce Cameron Rossman. Nové tváře se však skrývají také za brankářskými maskami. Nejvíce má odchytáno jedenadvacetiletý Martin Černý, který přišel do Pelhřimova z Řisut a mládežnická léta strávil v Kladně. Brankářskou dvojici doplňuje dvacetiletý Dominik Svoboda, původem z Třebíče, který před sezónou přišel z jihlavské juniorky. Pelhřimovský odchovanec Jan Čekal dostal zatím šanci pouze v jednom zápase.

Podpořte žďárské Plameny

Hráči SKLH a celý klub věří, že tradiční derby Vysočiny je dostatečnou pozvánkou na tento hokejový svátek. Ovšem zlepšené výkony v posledních zápasech a to na obou stranách, dávají tušit, že se v sobotu bude na Bouchalkách opět servírovat parádní hokejová podívaná, kterou by si nikdo neměl nechat ujít.

Pro fanoušky bude opět připraven stánek s programy a klubovými suvenýry. Kromě toho zde bude možné zdarma získat kartu Lyoness, která nejen, že držiteli přinese řadu slev a výhod, ale zároveň každým nákupem na tuto kartu finančně podpoří SKLH Žďár nad Sázavou.

Derby Vysočiny vypukne na žďárském zimním stadionu na Bouchalkách v sobotu 7.listopadu v 17:30. V případě, že nebudete moci sledovat tento atraktivní duel na vlastní oči, bude připraven obvyklý onlajn přenos.

--> 14. kolo - SKLH Žďár nad Sázavou vs. HC Lední Medvědi Pelhřimov