Reprezentační přestávka mládeže pustí do zápasu jen juniory, ale sedm Žďáráků oblékne do národních dresů

Zveřejněno 06.11.2015 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Na první listopadový víkend hokejový svaz naplánoval reprezentační přestávku. Do bojů o soutěžní body se tak dostanou pouze junioři, jejichž soutěže se pauza netýká. Řada žďárských či exždárských hráčů však oblékne národní dres.

Ilustrační foto: René Rámiš

JUNIOŘI

Jak už jsme výše uvedli, budou během nadcházejícího víkendu hrát pouze junioři. Ti se díky zatím bezchybným výkonům, stále drží v čele tabulky Krajské ligy juniorů bez ztráty jediného bodu s úctyhodným skóre 48:14. V sobotu vstoupí svěřenci Zdeňka Kulíška do druhé čtvrtiny základní části a čeká je první odveta. Od 12:30 přivítají na Bouchalkách rivala z nedaleké Chotěboře, kterého v prvním kole soutěže rozstříleli na jeho ledě 2:10. Přijďte se tedy podívat, zda se nejstarší mládežnické kategorii podaří napodobit tento výsledek a nadále si udrží svoji suverenitu a neporazitelnost.

Sobota 7.11.2015 – SKLH Žďár nad Sázavou : HC Chotěboř 12:30

REPREZENTACE

Ostatní kategorie tedy do soutěžních zápasů nezasáhnou, ale během reprezentační přestávky uvidíme v národních dresech hned několik mladých Plamenů.

U18

Již v neděli odcestovala do Švýcarska česká „osmnáctka“ a ve výběru trenéra Roberta Reichla nechybí žďárský odchovanec a nyní hráč brněnské Komety Tomáš Havránek. Ve čtyřech zápasech se čeští mladíci utkají s USA, Finskem, Švédskem a Švýcarskem. Hráči mají o vysokou motivaci postaráno. Každý z nich si bude chtít svými výkony říct o nominaci na mistrovství světa, které se bude na konci sezóny konat v USA.

U17

Od minulého týdne bojují sedmnáctiletí reprezentanti na prestižním turnaji World Hockey Challenge v Kanadě. A v tomto týmu má Žďár opravdu silné zastoupení. Kapitánem je Martin Nečas a dále jsou v něm dva útočníci Martin Kaut a Ondřej Machala, obránce Ondřej Trejbal zůstal mezi náhradníky. Po porážce v úvodním zápase 1:6 od USA, sehráli čeští mladíci dva zápasy s výběry domácí Kanady. V pondělí to byla "jen" remíza s následnou prohrou v nájezdech, ale v úterý si připsala parta kolem kapitána Nečase tříbodovou výhru 2:3. Zásadní podíl na tomto úspěchu měli žďárští odchovanci. Martin Nečas přispěl k cennému vítězství dvěma góly a Martin Kaut jednou asistencí. Český výběr si tím zajistil 2.místo v základní skupině a ve čtvrtfinále se utká s Ruskem.

U16

Nejmladší reprezentační kategorie tentokrát žďárské zastoupení v českém národním týmu nemá, protože kapitán mladšího dorostu Miroslav Kukla se tentokrát do užší nominace nevešel. Nicméně najdeme žďárskou stopu v reprezentaci Slovinska, do které byl povolán útočník mladšího dorostu Plamenů Zan Primozic a ve Slovinském národním dresu se zúčastní turnaje v rakouském St.Pöltonu.

W – U18

Juniorskou kategorii žen čeká hlavní událost podzimu až na konci listopadu, kdy odletí na turnaj do kanadského Calgary. A na tento turnaj má již pozvánku obránkyně žďárského mladšího dorostu Denisa Pytlíková. Během reprezentační přestávky mají mladé reprezentantky na programu přípravný kemp. Vrcholem sezóny pak bude lednové mistrovství světa v Kanadě.

W – U15

Nejmladší ženský reprezentační výběr odletěl do země tisíců jezer, kde sehraje tři utkání s domácími Finkami. Ani v této kategorii nechybí žďárské zastoupení, které reprezentuje útočnice Plamenů Barbora Machalová. A rozhodně o sobě Bára dává vědět. V prvním zápase sice Češky podlehly Suomi 3:2 v prodloužení, ale Machalová si připsala branku. Středeční odveta už byla plně v režii českých dívek, které finské soupeřky zdolaly vysoko 2:6 a Bára v něm opět skórovala.