Ve středu Plameny přivítají lídra tabulky

Zveřejněno 13.01.2015 | mk
SKLH Žďár nad Sázavou HC Kobra Praha
24., středa 14.1.2015 18:00
SKLH Žďár nad Sázavou - HC Kobra Praha ZNS - KOB
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Ve středu čeká hokejisty SKLH asi nejtěžší možná zkouška. Na Bouchalky přijede lídr tabulky HC Kobra Praha. Po dvou úspěšných zápasech v novém roce, budou muset všichni Sobotkovi hráči vytáhnout to nejlepší, co v sobě mají, budou-li chtít prodloužit vítěznou sérii a uspět proti favoritovi. S těžkým úkolem jim mohou pomoci jejich příznivci, proto přijďte podpořit Plameny a vytvořit bouřlivou hokejovou atmosféru.

Žďárští hráči rozhodně nevzpomínají na první letošní vzájemné měření sil s pražskou Kobrou v dobrém. 18.října na stadionu v pražském Braníku rozhodla Kobra o své výhře již v první třetině, během které deklasovala Plameny 5:0. Hned v úvodu druhé dvacetiminutovky přidali Pražané ještě šestou branku. Závěrečnou část sice Žďárští vyhráli 0:2, ale na jejich prohře 6:2 to již nic nezměnilo.

Utkání si můžete připomenout:
HC Kobra Praha - SKLH Žďár nad Sázavou 6:2 (5:0, 1:0, 0:2)

Ani dlouhodobá bilance vzájemných zápasů nehovoří lichotivě ve prospěch žďárského klubu. Od návratu Plamenů do 2.ligy vyhráli Pražané šest ze sedmi zápasů. Pohledem do celé historie napočítáme celkem sedmnáct zápasů mezi Žďárem a Kobrou. Zatímco Žďárští se radovali pouze pětkrát, hokejisté z hlavního města vyhráli desetkrát. Ve dvou případech pak skončilo utkání remízou.

Kobra již vloni naznačila, že kvalita jejího týmu stoupá vzhůru a rok od roku se zlepšuje. Letošní forma Pražanů je však vrcholem celé její historie. V zákulisí se stále častěji objevují spekulace o tom, že Praha by ráda získala 1.ligu a Kobra k tomu má letos nakročeno opravdu skvěle. Vede tabulku poměrně suverénně s šestibodovým náskokem a zápasem k dobru před druhým Táborem. Navíc se letos nehraje baráž, takže cesta branického klubu do profesionální soutěže je hodně otevřená.

Pouze tři celky letos dokázaly najít recept na výbornou hru týmu z hlavního města. V říjnu to bylo Vrchlabí (6:3), v listopadu Řisuty (4:3) a oba vyhráli na domácím ledě. V prosinci dokázal jako první dobýt stadion v Braníku poněkud překvapivě Trutnov (1:2). Ještě Táboru se podařilo urvat jeden bod za prohru v Praze 3:2 v prodloužení. Ve všech ostatních případech brali Pražané plný tříbodový příděl. Naposledy okusili jed Kobry, vzmáhající se Draci z Bíliny, kteří po tuhém boji padli 5:3.

Jeden z nejdéle sloužících trenérů ve 2.lize u jednoho klubu a prezident HC Kobra Praha Miloslav Šeba, má skvěle složené mužstvo s řadou vynikajících hráčů, kteří tvoří silný a jen těžko porazitelný tým. Statistikám vévodí s pětadvaceti body nejproduktivnější hráč Martin Čurda (9+16) a nejlepším střelcem je s dvanácti brankami Michal Slanina (12+9). Jasnou brankářskou jedničkou je jedenadvacetiletý Pavel Bílek, který vloni působil v Nymburku a prošel mládežnickými kategoriemi pražské Sparty.

Žďárský kouč by měl mít do zápasu již opět k dispozici jednu z hlavních opor Aleše Padělka, který mu chyběl v Trutnově, když byl uvolněn do Havlíčkova Brodu. Stále se však bude muset Sobotka obejít bez kapitána Plachého, který má poraněný kotník a bez nemocného nadějného útočníka Bureše. Předčasný konec kariéry nebo minimálně sezóny oznámil také dlouholetý člen kádru Plamenů Jiří Man, odůvodnil to jak zdravotními, tak pracovními důvody.

Předpokládaná sestava SKLH Žďár nad Sázavou
Sláma (Peška)
Staněk, Beneš, Pleva, Pilný, Smejkal, Kolda, Vítek M.
Kunstmüller, Padělek, Gregar - Štěpánek, Kaňka, Krupka - Vítek D., Zídek, Havel

Zápas 24. kola 2.ligy začíná na žďárských Bouchalkách ve středu 14.ledna v 18:00. Pro ty, kteří nebudou moci sledovat tento atraktivní duel přímo na stadionu, bude připraven tradiční onlajn přenos.