Dnes pokračuje dorostenecká extraliga, přijede brněnská Kometa

Zveřejněno 08.01.2015 | mk
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – ELIOD extraliga mladšího dorostu dnes pokračuje dalším kolem nadstavbové části. Mladé Plameny přivítají na žďárských Bouchalkách Kometu Brno. Atraktivní duel začíná v 16:30.

Žďárští mladíci i po odchodu největších opor pokračují ve skvělých výkonech a po Novém roce si připsali dvě výhry. Po samostatných nájezdech zvítězili ve Vítkovicích 2:3 a doma přehráli Olomouc 5:2.

Dnes čeká svěřence trenérů Sobotky a Nečase brněnská Kometa, která má v zádech čtyři výhry s plným bodovým ziskem. Úspěšnou šňůru zahájili hokejisté z jihomoravské metropole 11.prosince domácím zápasem právě proti Žďáru, který vyhráli vítěznou trefou v poslední minutě 3:2. Stejným poměrem pak vyhráli ve Vítkovicích a ještě před Vánoci smetli doma Zlín jednoznačně 5:0. Po Novém roce pokračovala Kometa ve vítězném tažení v Olomouci další vysokou výhrou 1:6.

Žďárští se pokusí Kometě dnes vítěznou šňůru přestřihnout, ale úkol to nebude vůbec snadný. Trenéru Sobotkovi budou již chybět všichni tři klíčoví hráči a to včetně Trejbala, který ještě v posledních dvou zápasech mohl za Žďár nastoupit, ale jeho přestup do Pardubic byl již formálně vyřízen a společně s Kautem již dnes nastoupí v dresu Perníkářů v derby proti Hradci Králové.

Pikantní příchuť dnešnímu zápasu start Martine Nečase v dresu Komety, proti svým nedávným spoluhráčům, pravděpodobně nedodá. Nečas má primární místo ve starším dorostu, se kterým by měl v pátek a v sobotu cestovat na západ republiky k zápasům v Chomutově a v Karlových Varech.

Příznivce mládežnického hokeje čeká v pátek další atraktivní duel, ve kterém se starší dorostenci SKLH utkají s HC Zubr Přerov o důležité body ve finálové skupině o postup do extraligy staršího dorostu.

Utkání ELIOD extraligy mladšího dorostu mezi SKLH Žďár nad Sázavou a HC Kometa Brno začíná na zimním stadionu na Bouchalkách ve čtvrtek 8.ledna v 16:30. Zápas ligy staršího dorostu mezi SKLH Žďár nad Sázavou a HC Zubr Přerov bude rozehrán v pátek 9.ledna v 19:30.