Mladé Plameny roztavily třineckou ocel

Zveřejněno 27.11.2014 | mk, Martina Sikorová
Oceláři Třinec SKLH Žďár nad Sázavou
19., čtvrtek 27.11.2014
Oceláři Třinec - SKLH Žďár nad Sázavou TRI - ZNS
Oceláři Třinec: Ochman – Adámek, Klocek, Radzienciak, Marguš, Krzak, Michálek – Najsar, Molin, Raška, Przybyla, Hrehorčák, Roman, Papaj, Indrst, Hladonik
SKLH Žďár nad Sázavou: Kulich – Marek, Melichar, Trejbal, Geba, Jirčík, Kukla, Nepokoj – M. Nečas, Kyncl, J. Nečas, Donda, Pytlík, Kaut, Kadleček, Březina, Caha, Poul
Branky a nahrávky: 16. Papaj (Przybyla, Najsar), 45. Hladonik (Hrehorčák) – 9. M. Nečas (Kukla), 17. Kaut (Kadleček, Trejbal), 23. Kadleček (Kaut), 53. Kadleček (Kukla)
Rozhodčí: Lotko – Puczok, Tomis
Vyloučení: 2:5 Využití: 0:0 V oslabení: 0:0
Diváci: 109
Střely na branku: 32:27
Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:4
T Ř I N E C – Mladší dorostenci vstoupili do nadstavbové části ELIOD extraligy tím nejlepším způsobem. V třinecké WERK ARENĚ porazili místní Oceláře, což se letos doposud podařilo pouze jednomu týmu – Vítkovicím (2:3). Zároveň tím přerušili svému soupeři sedmizápasovou vítěznou šňůru bez ztráty jediného bodu. Tým kolem kapitána Nečase tak potvrdil, že patří ke špičce v celé České republice. Tento úspěch je nejlepší pozvánkou hokejovým příznivcům na nedělní duel mladých Plamenů proti dalšímu atraktivnímu soupeři HC Vítkovice Steel, který začíná na žďárských Bouchalkách v 17:00.

Ilustrační foto: René Rámiš

Reportáž

První větší příležitost si ve čtvrtečním duelu vytvořili hosté, Donda ale třineckou branku z těsné blízkosti o pár desítek centimetrů přestřelil. Oceláři zahrozili až v přesilové hře, kdy Hrehorčákovu ránu od modré tečoval Hladonik jen těsně mimo tři tyče a stejný hráč pak neuspěl ani o pár minut později, když se prokličkoval až před Kulicha. A tak se opět ukázalo, že pravidlo - nedáš, dostaneš - opravdu platí. Na druhé straně hřiště zametl kotouč za brankovou čáru po střele Kukly Martin Nečas.

Vyrovnat mohl chvíli nato Roman, který byl sám před žďárskou brankou, se střelou ale příliš dlouho váhal a z celé akce tak nakonec nic nebylo. To, co se nepodařilo Romanovi, se povedlo v šestnácté minutě Michalu Papajovi, který dorazil za záda Kulicha střelu Przybyly. Z vyrovnání se ale Oceláři dlouho neradovali, o čtyřicet sedm sekund později poslal Žďár znovu do vedení Martin Kaut, když poslal do odkryté klece vyraženou střelu Kadlečka. Krátce před koncem úvodní třetiny mohl opět srovnat Raška, ten v přečíslení ale hostující branku o pár centimetrů minul.

Krátce po startu druhé dvacetiminutovky mohlo být srovnáno, po střele Przybyly z mezikruží ale zůstal kotouč mezi betony Kulicha. Na druhé straně už měl více štěstí Slavomír Kadleček a přesnou ranou poslal Žďár do dvoubrankového vedení. A brzy mohlo být pro hosty ještě veseleji, nejprve ale Geba trefil od modré horní tyč a neuspěl ani Donda, proti jehož střele do odkryté klece se dokázal Ochman včas přesunout. Oceláři měli další velkou šanci v polovině této periody, Hrehorčák ale ze samostatného nájezdu neuspěl.

Do závěrečné části vstoupili aktivněji Oceláři a dočkali se snížení, před žďárskou brankou zůstal Jan Hladonik, který zametl kotouč za záda Kulicha. O chvíli později mohl srovnat Przybyla, tomu ale ve střele do odkryté klece zabránil jeden z hostů a třinečtí mladíci tak dostali k dispozici početní výhodu. Tu ale domácí nevyužili a sedm minut před koncem vrátil dvoubrankové vedení svému týmu Slavomír Kadleček, když po jeho střele propadl Ochmanovi kotouč až za brankovou čáru. Ze svého druhé nájezdu v tomto utkání mohl snížit Hrehorčák, ani tentokrát ale neuspěl.

Žďárští mladíci tak vezou z horkého třineckého ledu plné tři body a ujali se vedení v tabulce. Extraligové boje budou pokračovat již v neděli a na Bouchalky přijede další severomoravský velkoklub HC Vítkovice Steel. Dokážou mladé Plameny získat další cenný skalp? Nenechte si ujít tuto atraktivní hokejovou podívanou.

Zdroj: www.hcocelari.cz