Extraligové utkání rozhodlo prodloužení. Úspěšnější byl tentokrát Hradec.

Zveřejněno 16.11.2014 | RR
SKLH Žďár nad Sázavou Mountfield HK
16., neděle 16.11.2014
SKLH Žďár nad Sázavou - Mountfield HK ZNS - HKR
SKLH Žďár nad Sázavou: Kulich - Trejbal, Kukla, Geba, Nepokoj, Marek, Jirčík, Kadleček, Nečas M., Kaut, Donda, Caha, Pytlík, Březina, Poul, Nečas J., Kyncl
Mountfield HK: Vomáčka - Muška, Šalda, Pohl, Gaspar, Martinec, Voňka, Lelek, Jonáš, Hašek, Štohanzl, Jirásek, Dvořák, Pažourek, Maršík, Mazura, Síla, Havelec, Matouš, Hladík
Branky a nahrávky: 10 Nečas M. (kaut, Kadleček), 25 Pytlík (Geba, Nepokoj), 38 Trejbal (Nečas M., Kadleček) - 6 Matouš (Hladík, Jirásek), 13 Gaspar (Muška), 39 Dvořák, 63 Dvořák (Jirásek, Muška)
Rozhodčí: Klouda L., Klouda M., Fiksa
Vyloučení: 4 : 4
Střely na branku: 25:25
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Po nedělním utkání s vedoucím Hradcem Králové přistál na konto domácích Plamenů jeden bod. Bitva mladších dorostenců byla vyrovnaná, o čemž svědčí i rozhodnutí zápasu v prodloužení. Šťastnější byli pro tentokrát hostující Královští lvi a domů si vezou dva body, díky kterým utvrdili svoji pozici na čele extraligového žebříčku. V těchto kolech jde o každičký bod, a ten si dnes Nečasův tým za svůj statečný výkon rozhodně zaslouží. Štěstí se v poslední době přiklání na stranu soupeřů Žďáru, který po nedělním zápasu potřetí za sebou o fous prohrál. Po šestnácti odehraných kolech se žďárský celek nalézá na čtvrtém místě se ziskem dvaceti osmi bodů. Před Žďárem jsou Pardubice s Kometou.

Foto: René Rámiš

Reportáž

Počáteční oťukávání se po pár minutách proměnilo v nelítostný souboj o drahocenné body. Hvězdami prvních chvil zápasu byli na obou stranách gólmani, kteří hatili soupeřovy pokusy jako na běžícím pásu.

První byl v utkání úspěšný hostující Mikuláš Matouš . Ten využil nepozornosti brankáře, kterému zamotal hlavu zmatek před bránou, a bekhendovou střelou z otočky nasměroval puk k pravé tyči Kulichovy brány – 0:1.

Na druhé straně kluziště odpověděl na úvodní gól Hradce kormidelník domácích Martin Nečas . Ten potrestal školáckou chybu hostů, kteří si přihrávali napříč obranným pásmem zrovna ve chvíli, kdy se v prostoru před bránou nacházel soupeř. Žďárský útočník předvedl rychlou kličku a zametl kotouč pod Vomáčkův pravý beton až za brankovou čáru – 1:1.

Za faul Martina Kauta si Plameny zahrály ve čtyřech. Hradečtí s jistotou kombinovali v útočném pásmu, jenže v dvouminutové početní převaze se jim pohotového Kulicha překonat nepovedlo. Hosté ale dokončili to, co začali. Pár sekund po návratu pátého hráče domácích na led se puk objevil ve žďárské bráně. Kotouč vystřelený od levého kruhu tečoval ramenem jeden z hráčů před bránou. Černé kolečko následně proletělo kolem Kulicha. Gól si připsal hradecký Michael Gaspar – 1:2.

Ve dvacáté páté minutě srovnal skóre na 2:2 domácí Jaromír Pytlík . Tomu se podařilo svou dělovkou z mezikruží propálit Tomáše Vomáčku, který nevěřícně kroutil hlavou, když mu puk prošel skrze malou mezírku mezi jeho betony.

Dvě a půl minuty před koncem prostřední dvacetiminutovky získal další zářez talentovaný žďárský obránce Ondřej Trejbal - 3:2.

Královští lvi si na závěr druhé třetiny zahráli další přesilovku, tentokrát za nedovolené bránění Karla Geby. Na žďárského gólmana přistálo několik tvrdých střel. Kulich se zdál být neprůstřelný až do okamžiku, kdy se k puku dostal Jaroslav Dvořák , který dotáhl gólovou ztrátu na domácí celek – 3:3.

Třetí třetina byla zásadní. Obě mužstva se ze všech sil snažila neudělat onu osudovou chybu, která by znamenala protivníkův gól a pravděpodobnou prohru. Přesto však bylo v poslední části duelu nejvíce vyloučených. Za tvrdý zákrok si Martin Štohanzl vysloužil desetiminutový trest. Tři stovky diváků v nejvyhrocenější části zápasu plné drsných osobních soubojů žádný gól neviděly.

O vítězi utkání rozhodlo až prodloužení, ve kterém byli šťastnější hosté z Hradce Králové. Východočeši obrátili útok Plamenů ve svůj prospěch a do odkryté brány zakončoval Jaroslav Dvořák , který zařídil svému týmu druhý bod. Sobotkovi a Nečasovi svěřenci vytěžili z utkání bod jeden.

Další kolo odehrají Plameny ve čtvrtek v Brně, kde se střetnou se stříbrnou Kometou. Příští domácí utkání a zároveň poslední ze zápasů základní části sehrají žďárští dorostenci v neděli 23. listopadu v 17:00 s Libercem.

Fotogalerie