Dnešní neděle je zasvěcena mládežnickému hokeji

Zveřejněno 02.11.2014 | RR
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U – Přestože „A“ tým měl tento víkend volno, nemusejí fanoušci žďárských Plamenů zoufat. Dnešní neděle je totiž zasvěcena mládežnickému hokeji. Oba týmy dorostenců se pokusí navázat na výborné výsledky z minulých kol ligy staršího dorostu a extraligy toho mladšího. Ve 14:15 přivítají starší dorostenci Velké Popovice. V podvečer, přesně v 17:00, pak odstartuje extraligová řež o druhou příčku tabulky, ve které se utkají domácí Plameny v čele s kapitánem Martinem Nečasem, jenž má nejvíce kanadských bodů ze všech hráčů své kategorie v rámci České republiky, s Pardubicemi. Na obě utkání je vstup ZDARMA.

Ilustrační foto: René Rámiš
Oběma týmům se v letošní sezoně daří vskutku dobře. Oba celky se aktuálně nalézají na bronzových příčkách skupin Střed příslušných hokejových soutěží.

Nečasův tým se porve o stříbrnou příčku

Obavy ze začátku sezony kvůli zcela obměněnému osazenstvu mládežnického mančaftu se už dávno rozplynuly. K postupu do další fáze extraligy zatím mají dobře nakročeno svěřenci trenérů Sobotky a Nečase. Ti se po třinácti odehraných kolech nacházejí na třetí příčce extraligového žebříčku.

Od postupu v tabulce směrem vzhůru je dělí Pardubice, které o fous, i když s identickým bodovým ziskem 26 bodů, okupují stříbrnou pozici. První jsou Královští lvi z Hradce Králové, kteří skupině Střed vévodí s třiceti body.

Po výhře 6:1 nad Kolínem nesmíme opomenout další úspěšný výjezd, tentokrát na led Mladé Boleslavi. Té Plameny vrátily porážku z úvodu soutěže i s úroky a soupeře zdolaly 7:2.

Dnešní duel s Pardubicemi bude zaručeně dobrá podívaná. Oba kluby se totiž ze všech sil pokusí rozhodnout utkání ke svému prospěchu, aby ukončily několikakolovou tahanici o druhé místo. Sice Pardubice díky lepší poměru vstřelených a inkasovaných branek drží stříbrnou pozici, s Plameny v zádech to ale není žádný med a pořadí obou týmů se může snadno otočit.

Z posledního střetu vyrovnaných týmů Žďáru a Pardubic vyšly lépe domácí Pardubice. Jak tomu bude dnes? Přijďte i vy vytvořit pořádnou diváckou kulisu, která bezpochyby pomůže mladým Plamenům k vítězství. Zápas začíná v 17:00.

Zvítězí starší dorost popáté za sebou?

Letošní ročník se dá hodnotit velmi kladně, jelikož z dvanácti kol prohráli pouze třikrát, díky čemuž se zaslouženě nacházejí na třetím místě tabulky.

Starší dorost Žďáru zahájil letošní ročník vysokou výhrou 13:1 v souboji s Příbramí na domácím ledě. Tým posílený o spoustu hráčů, kteří v loňské sezoně nastupovali na led v dresu Plamenů v rámci mládežnické extraligy, válcuje v posledních kolech jednoho soupeře za druhým.

Po výhře nad Jabloncem nad Nisou v rodném Žďáru zařídili další debakl pro Příbram, kterou tentokrát přestříleli 10:3. V dalším kole přivítali na Bouchalkách starší dorost Chrudimi, kterému mladé Plameny nadělily „bůra“.

Naposledy hráči vycestovali do Krkonoš, kde dovedli utkání do prodloužení, jenže výsledek utkání rozhodly až samostatné nájezdy, které vyhrál šťastnější Žďár a připsal si dva cenné body.

Teď ale k dnešnímu utkání. Do žďárského zimního stadionu zamíří Velké Popovice. S tímto soupeřem se už starší dorostenci střetli v září, kdy domů dovezli tři body po výhře 4:1. Utkání začíná ve 14:15.