„Diváci jsou pro nás vždycky obrovskou podporou,“ nechal se slyšet Nedvěd

Zveřejněno 06.01.2014 | RR
V našem krátkém rozhovoru se žďárským útočníkem Michalem Nedvědem se vrátíme nejen ke včerejšímu utkání mladších dorostenců. Ti na Bouchalkách vybojovali další vítězství. Plameny se tak se ziskem 37 bodů posunuly na čtvrtou pozici. Nováčci nejvyšší soutěže se nad očekávání drží v první polovině tabulky a za sebou nechávají kluby se zvučným jménem, jako jsou Slávie či Pardubice. Do konce letošního ročníku však zbývá dostatek času na to, aby Žďárští mile překvapili a dostali se v tabulce ještě výše. V úvodu soutěže se dokonce dostali do vedení. Z trůnu je ale sesadila Kometa Brno.

Foto: René Rámiš


V posledním zápasu roku 2013 vám los přiřadil Havlíčkův Brod. Rebely jste porazili konečným výsledkem 4:2. Tím jste zakončili pro SKLH velmi úspěšný rok. Byl pro vás postup do extraligy velkou změnou?

V Brodě se nám zápas moc nevydařil, ale nakonec jsme to ale zvládli. Věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého, ale trenéři nás dobře připravili, takže jsme do soutěže nastupovali připraveni dobře.

Po třítýdenní pauze jste nastoupili na domácím ledě proti mužstvu z Mladé Boleslavi. Na utkání se přišlo podívat celkem dost diváků. Byl jsi nervózní nebo tě diváci motivovali k lepšímu výkonu?

Nervózní jsem nebyl. Už jsem si na to zvykl, že chodí poměrně hodně lidí. Naopak, ti diváci jsou pro nás vždycky obrovskou podporou.

Ty patříš mezi nejlepší žďárské útočníky. Včera jsi o tom přesvědčil i přítomné publikum pěkným gólem, který ještě více snížil šanci Bruslařů na výhru. Bylo těžké dostat puk až za záda Škody?

Byla to akce v rohu „Srnák“ (Vladimír Srnský) to tam výborně vybojoval na „Štefiho“ ( Matěj Štefka), který mi posunul puk. Já jsem střílel přes hráče, takže gólman nic neviděl a padlo to tam.

Výsledky zápasů s Mladou Boleslaví dokazují, že se zmiňovaným soupeřem umíte hrát. Jsou pro vás lehkým soupeřem nebo jen máte v zápasech štěstí?

První zápas se nám doma povedl, ale venku jsme nehráli vůbec dobře. A stálo nás to body. Ted už jsme si řekli, co od Boleslavi máme čekat, a myslím si, že jsme předvedli dobrý výkon.

Kdo je tvůj největší vzor a proč?

Hrozně se mi líbí Jordan Eberle. Má dobrou techniku hole a také má dobrý přehled o hře.

Plánuješ v budoucnu nastupovat na led v dresu Plamenů? Například za A tým?

Určitě bych si někdy chtěl zahrát za ždárské Áčko, ale to je ještě daleko.

Ve čtvrtek hrajete na ledě ČEZ arény v Pardubicích, které v minulém zápasu dobyly Žďár výhrou 4:1. Máte z utkání obavy nebo pevně věříte ve výhru?

Víme, že nás nečeká nic lehkého, ale do každého zápasu jdeme s tím, že chceme vyhrát. Takže doufám, že to vyjde a připíšeme si další body.

Díky za čas, který si čtenářům věnoval. Za redakci ti přeji hodně štěstí a vstřelených gólů.

Není za co a taky díky. :-)