Na gólmana Pardubic byli žďárští mladíci krátcí

Zveřejněno 14.11.2013 | RR
SKLH Žďár nad Sázavou Dynamo Pardubice
14., čtvrtek 14.11.2013
SKLH Žďár nad Sázavou - Dynamo Pardubice ZNS - PAR
SKLH Žďár nad Sázavou: Loubal – Jančařík, Jankovský, Švanda, Trejbal – Geba, Havránek, Kaut, Macek, Macky, Matýs, Nečas, Nedvěd, Nový, Srnský, Štefka, Zahradník
Dynamo Pardubice: Klouček – Boček, Budík, Mikulčák, Rudy, Vála, Žouželka – Bor, Bureš, Cach, Hašek, Králíček, Kubišta, Machač, Machala, Pochobradský, Syrovec, Zadina
Branky a nahrávky: 37. Kaut (Havránek, Švanda) – 13. Cach (Machala), 18. Zadina (Cach, Machala), 47. Pochobradský (Rudy, Syrovec), 60. Vála
Rozhodčí: Dostál – Horký, Mejzlík Vyloučení: 1:2+TS Využití: 1:0 V oslabení: 0:0
Diváci: 416
Střely na branku: 32:20 (14:5, 9:8, 9:7) Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4
Ž Ď Á R   N A D   S Á Z A V O U - Napínavý duel, ve kterém postupně získaly převahu hostující Pardubice, shlédly ve čtvrteční podvečer na čtyři stovky příznivců mládežnického hokeje. Po první třetině vedli hosté 2:0. Čtvrtý gól padl do prázdné branky minutu před koncem a utkání tak skončilo prohrou domácích 1:4. Kromě dobrých hráčů v poli byl hostující tým pojištěn skvělým gólmanem Milanem Kloučkem. Pardubice se díky získaným třem bodům vyhouply z předposlední pozice na sedmé místo tabulky. Mladé Plameny klesly se ziskem 22 bodů na pátou příčku tabulky skupiny Střed ELIOD extraligy mladšího dorostu. Po těsné prohře v Mladé Boleslavi zůstali Žďárští podruhé bez bodu. Další extraligový zápas čeká tým trenérů Sobotky a Nečase již tuto neděli na ledě Českých Budějovic.

Foto: René Rámiš

Reportáž

Hra u brány hostů. Nečas se sám pokouší prosadit. Pardubice nedávaly Plamenům šanci dostat puk z vlastní třetiny. Macky poslal kotouč na Havránka a ten ujížděl k bráně hostů. Pochobradský agresivně útočí u domácí brány a nahrává na Syrovce, ale ten jeho přihrávku nevyužije. Machala směřuje puk na Budíka, který o něj v zápětí přichází.

Tvrdá střela Bureše tečována Mackym. Nečas se pokoušel prostřelit Kloučka, ale puk byl zachycen pod betony hostujícího brankáře. Nastává skrumáž před pardubickou bránou. Havránek vystřelil přímou střelu na pohotového Kloučka, neúspěšně. Machač přihrává na Machalu. Ten sám najíždí na bránu, ale neprosadil se. Kubištův výstřel tečován Gebovou holí vymrští puk vysoko do vzduchu. Zadina zachytil kotouč, ale byl natlačen na mantinel. Machač pokouší štěstí z blízké vzdálenosti.

Štefka sám najížděl směrem ke kleci hostů, ale nenašel šikovně postaveného spoluhráče a tak i s pukem zajel za bránu. Následuje Kautem vystřelená guma zachycena v lapačce Kloučka. Borova střela odražena od Loubalových betonů na Zadinu, který nedorazil a gumového kolečka se zmocnili domácí. Budík nahodil na Machalu. Štefka se dostal do šance, když se probojoval za pardubické obránce, ale byl podražen. Rozhodčí Štefkovi vrátili šanci o samostatný nájezd v podobě trestného střílení. Na bravurního Kloučka byl ale útočník Plamenů krátký.

O úvodní branku se postaral Cach za asistence Machaly. Hosté se tak po dvanácti minutách od úvodního vhazování dostávají do vedení. Domácí se vzpamatovali a ihned po inkasovaném gólu začali intenzivně tlačit na pilu neustálými výstřely. Velké šance Žďáru. Nedvěd se propletl s pukem a těsně minul levou šibenici. Srnský zboku vypálil na Kloučka, ale už byl za hranicí brankové čáry a puk tak proklouzl před brankářem.

Cach se několikrát pokusil dorazit Loubalem odražené kotouče. Před bránou domácích nastává skrumáž, které využil Zadina a po nahrávce Cacha a Machaly po objetí klece posílá černou gumu do víka Loubalovy brány. Bureš se zprava dostal před Loubala, ale nedokázal vystřelit a tak s pukem zajel až za bránu.

Štefka velmi tvrdě střílí z pravého kruhu, bohužel pro Havránkův tým neúspěšně. Bor sám útočí na bránu, ale naštěstí pro domácí nepadl třetí gól. Bureš od středu přesně na Loubala, jenž vyrazil a zmařil tak další pokus o prosazení se tohoto útočníka. Tvrdé souboje o puk jsou čím dál častější. Macky velmi silně zastavil rozjetého Syrovce u modré. Otřesený hokejista se proto vrátil na střídačku.

Přesilovku hostů měli Žďárští poměrně pod kontrolou. Neustále vyhazovali a nedávali hostům moc šancí na prosazení. Trejbalova střela rozezněla tyčku a stadionem se ozvalo hlasité povzdechnutí. Ihned po tom se opět hráč s číslem 15 pokouší prosadit od modré od mantinelu přesně mířenou střelou. Nečas bruslí těsně ke Kloučkovi, ale ten měl situaci pod kontrolou a puk tak končí v jeho rukavici.

Sedm vteřin po usazení druhého hráče Pardubic na trestnou lavici Žďárští vstřelili první branku! Havránkova nahrávka našla Kauta, který posílá kotouč do mezery mezi Kloučkovy betony a snižuje tak na 1:2. Nedvěd se dostal za obránce, ale je rychle zastaven. V přesilovce získali Pardubičtí puk a málem opětovně skórovali.

Havránek dostál svému jménu a doslova ulétl všem pardubickým hráčům a hbitě střílí na bránu, ovšem neúspěšně. Plameny mají čím dál více šancí. Několik nadějných chvil těsně před koncem druhé periody zamrzelo hlavně diváky. Jenom pár vteřin před koncem se ke kotouči dostal žďárský kapitán Tomáš Havránek a než stihl vystřelit, bylo odpískáno.

Celá třetí třetina stejně jako zbytek zápasu byla jako na horské dráze. Ve výjezdech na bránu se Žďár a Pardubice neustále střídaly. Už potřetí překonávají pardubičtí hráči domácího Loubala. Na 3:1 zvyšuje za asistence Rudy a Syrovce Pochobradský. Velkou šanci měl Nedvěd, který, i když se najednou objevil před Kloučkem, nesnížil dvoubrankový náskok hostů. V druhé půlce závěrečné třetiny Pardubičtí ukázali svoji převahu a skoro nedávali domácím šanci. Ti zkoušeli štěstí s každým získaným pukem. I střela Srnského byla vyražena mimo území brány.

Velké pozdvižení mezi přítomnými diváky způsobila druhá branka domácích, která byla vstřelena nohou, a tudíž neplatila. Zklamaní hokejisté Žďáru se tak vraceli na střídačku za stavu 1:3. Kaut s Havránkem se dostali do těsného kontaktu s Kloučkem. Během chvíle se na ně ale sesypali Pardubičtí obránci a ochránili tak svoji svatyni před dravými Plameny.

Na brankáře hostů se snášely střely ze středního pásma ale i z minimální vzdálenosti. Útočníci Plamenů byli na gólmana hostů krátcí. Čtvrtým gólem v předposlední minutě do prázdné brány pojistil vítězství Pardubic Vála pukem vyslaným ze středního pásma.

Téměř celé utkání měly navrch Pardubice, které, jak se ukázalo, byly pro tým Martina Sobotky nelehkými soupeři. Mladé Plameny podruhé v řadě vyšly bodově naprázdno, ale nadále se drží v horní polovině tabulky. Na vedoucí Liberec však ztrácí již 9 bodů. Ten po 14. kole nejvyšší soutěže okupuje zlatou příčku tabulky se ziskem 31 bodů. Druhá Jihlava na něj ztrácí 4 body. Své vítězství z ČEZ arény domácí nezopakovali. Pardubice si tak po těžkém souboji připsaly důležité 3 body a dostaly se z chvostu tabulky.

Kolotoč nejvyšší soutěže mladších dorostenců se ve Žďáře zastaví příští neděli (24.11.), kdy se na Bouchalkách předvedou hokejisté z Hradce Králové. Duel začíná v 17 hodin a vstup je ZDARMA.

Fotogalerie